19 Aralık 2012 Konumuz DHL Lojistik Direnişi ve TÜMTİS'e Yönelik Mahkeme Kararları Konuklarımız DHL Lojistiğin Direnen İşçileri ve TÜMTİS Şube Başkanı



Bu programın konukları Türkiye'de sendikalaşma mücadelesi önündeki engellerin canlı örnekleriydiler. DHL Lojistik işçileri sendikalaşma çabası nediyle işten çıkarılmışlardı. Programın gerçekleştiği gün (19 Aralık) direnişlerinin 188. günündeydiler. Programın diğer konuğu Ersin Türkmen ise 14 yöneticisi ve üyesi sendikal örgütlülüğü geliştirip üye kaydediyor diye üye aidatları üzerinden "haksız kazanç" sağladığı gerekçesiyle haklarında mahkumiyet kararı verilen TÜMTİS'in (Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası) şube başkanı.

Türkiye'de sendikalaşan işçi işten atılmayla, sendikal örgütlülüğü geliştirmeye çalışan sendikacı ise hapis cezasıyla karşı karşıya...



DHL Lojistik işçilerinin direnişleri devam ediyor. Direnişe dair bilgilere TÜMTİS internet sayfasından ulaşabilmeniz mümkün. Destek vermek isteyenler işçilerin Gebze ve Kıraç'taki direniş çadırlarını ziyaret edebilirler. Direniş çadırları DHL Lojistiğin buralardaki depoları önünde kurulu.                                            
















TÜMTİS hakkında verilen mahkumiyet kararları ise şu an Yargıtay aşamasında. Şube Başkanı Türkmen, Yargıtay'ın bu haksız kararı bozmasını beklediklerini ifade ediyor.

Radyo programının kaydı aşağıdadır:





Yorumlar