İnşaat İşçilerinin Derneği Kuruldu


Daha önce bir girişim olarak faaliyetlerini yürüten İnşaat İşçileri Derneği artık resmi olarak dernekleşti. Derneğin bu konudaki açıklamasını dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:


ARTIK “İNŞAAT İŞÇİLERİNİN DERNEĞİ” VAR!

Biz inşaat işçileri, yaşadığınız evleri, çalıştığınız işyerlerini, okulları, tünelleri, hastaneleri, alışveriş merkezlerini, gökyüzüne karışan o devasa gökdelenleri yapanlarız.

Bizler, aynı zamanda en çok ölen, en çok yaralanan, sakat kalan, hayatları hiçe sayılan, her türlü iş güvencesinden, güvenlikten yoksun çalıştırılanlarız.



Bizler, çalıştığımız her şantiyede hep aynı sorunları yaşıyoruz. Köle koşullarında çalıştırılmaya mahkum ediliyoruz. Taşeronların insafına terk edilmiş durumdayız. Ücretlerimiz sürekli gasp ediliyor. Sigortamız ya yatırılmıyor ya eksik yatırılıyor. Gün geliyor, kendimizi birden kapının önünde buluyoruz, tazminatımız dahi ödenmiyor. Sorun yaşadığımızda çözüm için konuşacak bir muhatap bile bulamıyoruz.

İş güvenliğimiz için gerekli tedbirleri almayan patronlar, hayatlarımızdan tasarruf ediyorlar! Bizleri insani olmayan şartlarda çalışmaya, barınmaya zorluyorlar. Kimi gün alın terimizi döktüğümüz inşaatlardan düşerek, kimi gün kaldığımız derme çatma çadırlarda yanarak, kimi gün tonlarca ağırlıktaki bir vincin altında kalarak can veriyoruz. Ölümümüze “kader” diyorlar.

Yalnızca kasım ayında 30 meslektaşımız iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi! 2012 yılının ilk 10 ayında 226 inşaat işçisi düşerek, ezilerek, göçük altında kalarak, yanarak, zehirlenerek ya da patlama/elektrik çarpması/nesne düşmesi sonucu can verdi! Biz şantiyelerde yaşanan ölümlerin “kader” olmadığını çok iyi biliyoruz.

Artık yeter!

Bizler, kenetlenip birlik olmadığımız; gasp edilen haklarımız, hiçe sayılan hayatlarımız için birlikte mücadele etmediğimiz sürece, bu böyle devam edecek!

Biz inşaat işçileri, bu gidişata dur demenin tek yolunun birleşmekten, örgütlü olmaktan geçtiğini biliyoruz.

İşte bu yüzden bir araya geldik ve İnşaat İşçilerinin Derneği’ni kurduk. Gün geçtikçe çoğalıyor, güçleniyoruz.

Biz yüz binleriz. Bizler dünyayı inşa edenleriz. Bu kez kendi geleceğimizi inşa ediyoruz. Bize dayatılan “kader”i değiştirmek için yola çıkıyoruz.

Bu yolda tüm inşaat işçilerine sesleniyoruz: Bir meslektaşının sıkıntısı olduğunda, hakları gasp edildiğinde sen onun yanında olmazsan, yarın sen haksızlığa uğradığında bu kez senin yanında kimse olmaz. Gelin, haklarımız için birlikte mücadele edelim!

Tüm duyarlı kamuoyunu bu mücadelede yanımızda olmaya davet ediyoruz.

Ya hep beraber, ya hiçbirimiz!

İNŞAAT İŞÇİLERİNİN DERNEĞİ

İletişim: insaatiscilerinindernegi@gmail.com
            http://www.facebook.com/InsaatIscilerininDernegi




Yorumlar