DHL İşçilerinin Direniş Çadırına Zabıta Baskınından Fotoğraflar

DHL İşçilerinin Direniş Çadırına Zabıta Baskını

Bugün direnişlerinin 218. gününde olan DHL işçileri, soğuyan hava nedeniyle direnişlerine kurdukları direniş çadırında devam etmekteydi. Direniş çadırları 15 Ocak gece yarısına doğru zabıta ekiplerinin baskınına uğradı ve yıkıldı. Daha önce kendilerini programımızda konuk olarak ağırladığımız DHL işçilerinin örgütlü olduğu TÜMTİS sendikası direniş çadırının zabıta baskınından sonraki halini gösteren fotoğrafları ve konuyu anlattıkları bir yazıyı bizimle paylaştı. Biz de işçilere yönelik bu saldırıyı kınıyor ve fotoğrafları ve metni dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz.



Direniş Çadırına Gece Baskını 
Uluslararası Lojistik Firması DHL’ninİstanbul Esenyurt’ta bulunan deposu önünde direnişini sürdüren işçilerin kaldığı çadır Esenyurt Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından yerinden sökülerek tahrip edildi.Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan DHL işçileri, 214 gündür burada direnişini sürdürüyordu.
Olay dün gece direnişteki işçilerin çadırdan ayrılıp evlerine gittikleri sırada meydana geldi. DHL deposu önene gelen Esenyurt Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, çadırı yerinden sökerek işçilerin eşyalarına el koydu. Ertesi sabah DHL deposu önüne gelen direnişteki işçiler ise gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. İşçiler ,“direnişimizi kırmaya çalışıyorlar ama yılmayacağız”şeklinde olaya tepki gösterdi. Sendikaya ait döküman ve eşyalara da el konulduğunu belirten işçiler konuyu görüştükleri belediye yetkililerinin “Bizim elimizdeki bir şey değil, talimat bize polis tarafından verildi” yönlü açıklamalar yaptığını kaydetti. 

Olaya tepki gösteren TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ise şunları kaydetti: “Örgütlenme çalışması yürüttüğümüz DHL’ de önemli bir mesafe kat ettik. Tam da böylesi bir dönemde direniş çadırımıza yönelik yapılan bu saldırı tesadüf değil. İşçilerin, işten atıldıkları bir işyeri önünde direniş yapmaları son derece doğal bir olaydır. Yıkım talimatı kim tarafından verilmiş olursa olsun yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Çadırımızı yeniden kuracağız ve direnişimiz başarıya ulaşana kadar burada olmaya devam edeceğiz.” 



DHL İşçilerinin Direniş Çadırına Zabıta Baskını


DHL İşçilerinin Direniş Çadırına Zabıta Baskını

DHL İşçilerinin Direnişi

Yorumlar