10 Nisan 2013 Konuklarımız Koç Üniversitesi'nin Direnen İşçileri, Konumuz Üniversitelerde Taşeron İşçilik


Emeğin Gündemi

Bu programımızda 2 Nisan günü başlayıp 8 Nisan günü çeşitli kazanımlarla sona eren Koç Üniversitesi taşeron işçilerinin direnişi üzerine konuştuk. Konuklarımız Koç Üniversitesi'nin taşeron işçilerinden Ali Er ve Melahat Erdem ile Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Şükrü Ekin Kocabaş'tı. 

Emeğin Gündemi

Koç Üniversitesi'nde çalışmakta olan 161 taşeron işçi, sözleşmeleri 13 Mayıs tarihinde bitecek olmasına rağmen sözleşmelerinin tamamlanması dahi beklenmeden 2 Nisan günü işten çıkarıldılar. Üstelik de THY'de de tanığı olunduğu gibi ilginç bir yöntemle; akşam evlerine dönerken servislerde kendilerine yarın işe gelmeyecekleri söylenerek.

Emeğin Gündemi

Bu kararın ardından direnişe başlayan işçiler, Koç Üniversitesi'nin öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından da desteklenmiştir. Öğretim görevlileri tarafından başlatılan imza kampanyasına 179 imza atılırken, öğrenciler direniş süresince üniversitenin temizliğini kendileri gerçekleştirmiştir.

Direnişin temel talebi taşeron işçilerin kadrolu çalışması iken üniversite yönetimi bu talebi kabul etmemiş işçilerin işe dönmesi, sözleşme sona erdiğinde yeni taşeron firma ile konuşulması karar altına alınmıştır.

Koç Üniversitesi taşeron işçilerinin direniş süreçlerini https://twitter.com/kucalisandestek twitter adresinden takip edebilirsiniz.

Direnişin nedenlerini, direniş sürecini, taşeron işçilerin çalışma koşullarını ve sona eren direnişin kazanımlarını konuştuğumuz radyo programının kaydı aşağıdadır:

Yorumlar

  1. her konuda haklisiniz bu gidisata dur demek lazim sonunakadar destekliyorum kco üniversitesi calisanlarini

    YanıtlaSil

Yorum Gönder