Hey Tekstil İşçilerinin Çadırı Yıkıldı... İşçiler Fabrika Önündeki Direnişlerini Sürdürüyor...

Emeğin Gündemi
Çadırları Sökülen Hey Tekstil İşçileri Fabrika Önündeki Direnişlerini Sürdürüyorlar
Haklarını alabilmek için direnen Hey Tekstil işçilerinin fabrika önündeki çadırları dün saat 15:00 sıralarında çok sayıda polis ve zabıta tarafından söküldü.

Hey Tekstil işçileri 427 gündür direnişteydiler. Fabrika önünde direniş çadırları vardı. İflas ettiğini öne süren ve haklarını vermeden işlerine son veren patronlarından haklarını istiyorlardı. Patronları Süreyya Bektaş, fabrikayı başka firmalara kiraya vermişti. Bu yeni firmalarda işten atılan işçiler de direniş çadırına gidip geldiğinden yeni firma sahipleri de rahatsızdı.

Sonuç sadece haklarını isteyen işçilerin direniş çadırlarının zırhlı araçlar, polisler ve zabıtalar eşliğinde sökülmesi oldu.

Telefonla görüştüğümüz Hey Tekstil işçileri bugün (12 Nisan Cuma) Bağcılar Kaymakamlığına çadırı tekrar kurmak için başvurduklarını belirttiler. İşçiler Kaymakamlıkta kendilerine yönelik çevredeki tüm işyerlerinden şikayetler geldiğini öğrenmişler. Direniş çadırları çevredeki bir çok tekstil firması işverinine, işçilere "kötü örnek" olduğu için rahatsızlık veriyor. İşçiler ise işverenlerin bu rahatsızlıklarına rağmen işçilerin direniş çadırını ziyaret ettiğini destek ve dayanışmalarını sunduklarını ifade ediyorlar.

Kaymakamlıkta, "direniş çadırını kurmak için belediyeden izin almanız gerek" cevabını alan işçiler, belediyeye başvuracaklarını, ancak izin almasalar dahi fabrika önündeki direnişlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Hey Tekstil işçileri bugün saat 13'de Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapacaklar.

Emeğin Gündemi













Not: Fotoğraflar için Emeğin Gündemi olarak Nurçehre Elver'e teşekkür ederiz.

Yorumlar