Ostim ve İvedik Patlamaları ile Esenyurt Davasının Duruşmaları Bugün

Emeğin Gündemi

Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki ailelerin Ostim ve İvedik patlamaları ile Esenyurt davasının bugün görülecek duruşmalarına ilişkin iki açıklaması yayınlandı. Açıklamaları dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:



Basın Kuruluşlarının ve Kamuoyunun Dikkatine
Esenyurt Davasının 6. Duruşmasına Davetimizdir…

11.03.2012 tarihinde Esenyurt’ta işçilerin barınma amaçlı kullandığı çadırlarda meydana gelen yangında 11 işçi hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından düzenlenen iddianame ile 13 kişi yargılanmakta. 6. duruşması Cuma günü Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde.

Bu duruşmada, Kayı İnşaat yetkililerini, sözleşmelerde adları geçen yetkilileri nihayet dinleyeceğiz. Niğde’de dinlenmesine karar verilen şantiye müdürünün hâkim önünde alınan ifadesine de iştirak ettik. Dinledik, kâğıtta yazılanla gerçekte olanın aynı olmadığını. Ve daha fazla inandık, gerçeklerin açığa çıkması, bütün sorumluların tespiti için çabalamaya devam etmemiz gerektiğine.

Bizler, Esenyurt yangınında hayatını kaybeden işçilerin adalet arayan aileleri, destek veren dostlarımız ve avukatlarımızla birlikte, 19.04.2013 Cuma günü 09:00’da Bakırköy Adliyesi’nin önünde yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz.

İş kazası değil, cinayet diyoruz…

Bütün sorumluların yargılanmasını istiyoruz.

ADALET İSTİYORUZ...

Esenyurt Yangınında Adalet Arayan İşçi Aileleri



OSTİM-İVEDİK PATLAMALARININ 13. DURUŞMASINA DAVETİMİZDİR!..

Duruşmalarda herkesin birbirini sorumlu tutmasını, ne gaz şirketlerinde ne patlama yaşanan işyerlerinde “denetim yapmakla görevli” olan kurumlar tarafından hiçbir denetim faaliyetinin yapılmadığını dinledik. Esef, acı, elem, keder duyduk.

Sanık ve tanık ifadelerinde duyduklarımız öfkemizi daha da artırdı. Eşlerimizin, çocuklarımızın, kardeşlerimizin hayatlarının ne kadar kıymetsiz görüldüğünü dinledik. Suçluların soruşturmayı ve yargılamayı etkileyebilmek için nasıl da planlar yaptıklarını gördük.

Gaz şirketi çalışanlarından duyma ve konuşma engelli bir işçi kardeşimize, işverenlerce nasıl hiçbir iş-işçi güvenliği önlemi alınmaksızın yıllardır tehlikeli işler gördürüldüğünü dinledik. Yetmedi, görevli kimya mühendisinin denetimsizlik itiraflarına tanık olduk.

2 yılı aşkın bir zamandır bazı sanıkların tutukluluk durumu, bizler için yeterli ve tatmin edici değildir. Her fırsatta söyledik, yine söylüyoruz. Eksiksiz bütün sorumlular yargılanmalı.

Nihayet bilirkişi raporu tamamlandı. Mahkemeye gönderildi.

Bu duruşmada bilirkişi raporunu öğrenmiş olacağız. Gerçek sorumluların belirlenmesi hedefine ne kadar yaklaştığımızı adalet adına göreceğiz.

Bizler, Ostim ve İvedik’te canlarını, sevdiklerini kaybetmiş kişiler olarak, başka canların yanmamasını, başka annelerin ve babaların ağlamamasını istiyoruz. Bir araya gelerek, bu memleketin geleceği için, iş güvenliği için, sağlıklı yaşam koşulları için, kanundışı çalışma koşullarını sona erdirmek için davalarımızın takipçisi olmaya devam ediyoruz...

19.04.2013 Cuma (yarın) günü Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davamızın duruşmasına davet ediyoruz. Duruşma öncesi saat: 09.30’da adliye önünde yapacağımız açıklamaya da alaka göstereceğinizi umut ediyor, katılımınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla

Ostim-İvedik Patlamalarında Adalet Arayan İşçi Aileleri





Yorumlar