12.000 Tekstil İşçisi Greve Çıktı

Emeğin Gündemi

TEKSİF Sendikası, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile Şubat ayından itibaren sürdürdüğü Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaşmaya varılamaması üzerine 12.000 işçi ile greve çıktı.

Greve çıkılan iş yerleri arasında Vakko, Bahariye, Altınyıldız, Yünsa gibi tanınmış firmalar da var.

TEKSİF'in greve ilişkin açıklamasını dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:

12 BİN ÜYEMİZLE  GREVE BAŞLADIK


            TEKSİF Sendikası olarak Şubat ayından bu yana Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile yürüttüğümüz 23. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde son ana kadar sürdürdüğümüz görüşmeler sonucu, işveren tarafının uzlaşma bilmez tutumu sonucunda 15 Ağustos tarihi itibari ile uygulama kararı aldığımız GREV  başlamıştır.

            Sendikamız sadece işçisinin hak ettiği, emek ve alın terinin karşılığını talep etmiştir. Sendikamızın yıllık 72 gün olan ikramiyeleri 120 güne çıkartma teklifine karşılık 90 günlük ikramiye, ekonominin ve reel enflasyonun baz alınarak hesaplandığı %15'lik ücret zammı talebine ise % 3 ile karşılık verilerek grev kaçınılmaz hale getirilmiştir.

            Sendikamız, 23. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde feragat edilenleri geri almak adına yola çıktı. Haklı taleplerimiz işverenler tarafından tamamen reddedilerek, kriz döneminin olağanüstü çalışma koşulları bu dönemde de üyelerimize uygulanmak istenmiştir.

            Sendikamızın iyi niyetle, insan onuruna yaraşır bir ücret için başladığı müzakere süreci çözümü olmayan bir yola sokularak sözün bittiği yere gelinmiştir.

            Tekstil işçisinin baskıya boyun eğmeyeceği bu yolda 30 işyeri ve işletmede 12 bin üyemiz ile birlikte el ele kol kola, tek yürek olarak bugün itibari ile GREV'İ uygulamaya başlamış bulunuyoruz.

            Masada demokratik yollarla uzlaşmayan, hak ve emeği sömüren zihniyet, şüphesiz ki bunun hesabını üretimden gelen güçle, tekstil işçisinin bu onurlu yolunda GREVLE çok ağır ödeyecektir.

Artık söz sırası emeğin gücündedir...

Basın ve kamuoyuna saygı ile duyurulur...

TEKSİF BASIN BÜROSU

Yorumlar