14 Ağustos 2013 Konuklarımız Grevdeki Darphane İşçileri

Emeğin Gündemi

Bu programımızda grevlerinin 38. gününde olan Darphane işçileri konuk olarak ağırladık.  Darphane işçilerinden Çetin Akyayla (Akyayla aynı zamanda Darphane işçilerinin örgütlü olduğu Basın İş Sendikası'nın İstanbul Şubesi Mali Sekreteri olarak görev yürütmektedir) ve İbrahim Kılıç ile grevlerini, çalışma koşullarını, grevlerinin taleplerini ve kamuoyundan, dinleyicilerimizden beklentilerini konuştuk.

Akyayla ve Kılıç çıkışta yapılan aramalar bir yana girerken dahi anlamsız bir şekilde arandıklarını, kendilerine potansiyel hırsız muamelesi yapıldığını, bir gün Beşiktaş'taki tesiste çalıştırılırken ertesi gün Kartal Cevizli'deki tesise gönderilebildiklerini ve sosyal yaşamlarının bu yüzden alt üst olduğunu, deneyimlerinin dikkate alınmadığını ve bir gün kağıt baskı makinesinde çalıştırılan bir kişinin diğer gün metal baskı makinesinde görevlendirilebildiğini, meslek hastalıklarını, iş kazalarını, sosyal alanlarının ortadan kaldırıldığını ve düşük ücretlerini anlattılar.

Darphane gibi köklü bir kurumdaki işçilerin çalışma koşullarını, vasıfsızlaştırmanın nasıl gerçekleştiğini görebileceğiniz söyleşimizin kaydını aşağıdadır.


Yorumlar