28 Ağustos 2013 Konuklarımız Direnişteki BEDAŞ İşçileri Konumuz Özelleştirmeler ve Direniş

Emeğin Gündemi

Programımızın konukları direnişteki BEDAŞ işçileriydi. Konuklarımızla BEDAŞ'ın özelleştirilmesini, işten çıkarmaları ve direnişlerini konuştuk.

BEDAŞ işçileri işten çıkarmalara karşı geçtiğimiz sene 200 günü aşan bir direniş yaşamış, bu direnişi kazanımla sonuçlandırmışlardı. Böyle bir direniş deneyiminin ardından Mayıs ayında özelleştirme gündeme gelmiş, özelleştirmeden sonra ise çoğunluğu sendika üyesi olan 400'den fazla işçi işten çıkarılmıştı. BEDAŞ direnişi işten çıkarmaların başladığı 31 Temmuz tarihinde başladı ve sürüyor.

BEDAŞ dirinişi örneğinde sendikanın işçiler açısından ne kadar hayati bir rol oynadığını ve işverenler tarafından nasıl tasfiye edilmek istenildiğini görebilmek mümkün. İşçiler de radyo programı sırasında sendikanın önemine özellikle vurgu yaptılar.

Emeğin Gündemi


BEDAŞ direnişine ait bilgilere ENERJİ SEN'in internet sayfasından ve facebook hesabından ulaşabilmek mümkün. Kendilerine ulaşmak, destek vermek isteyenler işçilerin direnişlerini sürdürdüğü Taksim Talimhane'deki BEDAŞ'ın önüne gidebilirler.

Direnişlerini sürdüren BEDAŞ işçileriyle yaptığımız söyleşinin kaydı aşağıdadır:


Yorumlar