TEKSİF Grevi Başarıyla Sonuçlandı



TEKSİF'in yürüttüğü ve 12.000 işçinin katıldığı grev anlaşmayla sonuçlandı. TEKSİF'in grevin kazanımlarına ilişkin açıklamasını dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:

GREV'DE MUTLU SON

9 gün süren 12 bin kişilik Büyük GREV TEKSİF'in başarısıyla son buldu....

            Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası TEKSİF'in 15 ve 19 Ağustos tarihlerinde iki etapta 30 işyeri ve işletmede sürdürdüğü grev, 23.08.2013 tarihinde Sendikamızın muhatabı olan Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile toplu iş sözleşmesinin imzalanması sonucu neticelenmiştir.


            Sendikamızın olmazsa olmaz hükümleri olan ikramiye, kıdem zammı, fazla mesai ve ücret zammı maddeleri talep ettiğimiz şekilde sonuçlanmıştır.

            Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'na üye işyerlerinde ödenmekte olan 72 günlük ikramiyeler, 9 gün süren grev süresindeki müzakereler sonucu 120 güne çıkarıldı.

            Hafta içi fazla çalışmalar yüzde 100 zamlı, hafta tatili çalışması yüzde 100 zamlı (3 yevmiye), ayrıca müteakip hafta içinde bir (1) gün ücretli izin verilmesi esastır. Genel tatil ve Ulusal Bayram çalışmaları yüzde 100 zamlı (3 yevmiye), Dini Bayram çalışmaları ise dört (4) yevmiye olarak ödenecektir.

            Ücret zammı; birinci altı ay yüzde 5, ikinci altı ay yüzde 3, üçüncü altı ay yüzde 3, dördüncü altı ay yüzde 4, beşinci altı ay yüzde 3 ve altıncı altı ay yüzde 4 şeklinde olmuştur. Ayrıca enflasyon rakamlarının bu seviyeleri aşması durumunda eksik kalan oran ücretlere ilave edilecektir.

            01.04.2013 - 31.03.2016 tarihleri arasında yürürlükte kalacak olan 23. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi ile üyelerin kıdemlerine göre her bir çalışma yılı için 7 TL kıdem zammı eklenecektir.

            Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri sırasında Sendikamızı yalnız bırakmayan TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Sayın Ergün ATALAY ile Bursa toplantısı ve daha sonraki süreçte konuyla ilgili yakın ilgilerini esirgemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK'e, üyelerimiz adına teşekkür ederiz.

            İmzalanan bu toplu iş sözleşmesinin başta üyelerimiz olmak üzere bütün tekstil çalışanlarına hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

TEKSİF BASIN BÜROSU

Yorumlar