11 Eylül 2013 Konuklarımız Direnişteki Punto Deri İşçileri

Emeğin Gündemi

Programımızın konukları direnişlerinin 31. gününde olan iki Punto Deri işçisi Hülya Alptekin, Ramazan Aygün ve Deri İş Sendikası'ndan örgütlenme uzmanı Engin Çelik'di. İşçiler, Deri İş Sendikası'na üye oldukları ve sendikalaşma çalışmaları yürüttükleri için işten çıkarıldıklarını ifade ederek, ağır çalışma koşullarını, meslek hastalıklarını ve işyerindeki hak gasplarını anlattılar. Örgütlenme uzmanı Çelik ise Punto Deri'nin de içerisinde yer aldığı havzanın genel bir çerçevesini çizerek, merdiven altı atölyeleri, küçük işletmeleri ve bu çalışma koşullarının avantajları ile dezavantajlarını anlattı.

Emeğin Gündemi

Konuklarımızla üzerinde durduğumuz iki konu daha oldu ve ikisi de önemliydi. Bu konulardan ilki bir kadın olarak deri işinde çalışmanın zorlukları ikincisi ise deri iş kolunda örgütlü olmanın ne anlama geldiğiydi.

Punto Deri direnişine ilişkin bilgi almak isteyen dinleyici ve okuyucularımız Deri İş Sendikası'nın internet sayfasını ve Diren Punto Deri İşçisi adını taşıyan facebook sayfasını takip edebilirler.

Punto Deri işçileri ve Deri İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı ile yaptığımız radyo programının kaydını aşağıda dinleyebilirsiniz.


Yorumlar