Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki Ailelerden Ostim ve İvedik Duruşmasına Çağrı

Emeğin Gündemi

Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki aileler 5 Eylül Perşembe günü Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan Ostim ve İvedik davasının duruşması için çağrı yapıyorlar. Ailelerin bu konudaki basın açıklamasını dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:

OSTİM-İVEDİK PATLAMALARININ 17. DURUŞMASINA VE
BİLİRKİŞİ RAPORU İLE İLGİLİ SON DURUM HAKKINDA GÖRÜŞLERİMİZİ AÇIKLAYACAĞIMIZ BASIN AÇIKLAMASINA DAVETİMİZDİR

İki yılı aşkın bir zamandır, bazı sanıkların tutukluluk durumu bizler için yeterli ve tatmin edici değildir. Her fırsatta söyledik, yine söylüyoruz: “Eksiksiz, bütün sorumlular yargılanmalı!”

Bilirkişi raporuna itirazlarımız hakkında mahkemenin kararını bekliyoruz!..

Bu duruşmada bilirkişi raporuna itirazlarımız hakkında Sayın Mahkeme’nin kararını dinleyeceğiz. Gerçek sorumluların belirlenmesi hedefine ne kadar yaklaştığımızı adalet adına göreceğiz.

Bizler Ostim’de-İvedik’te canlarını, sevdiklerini kaybetmiş kişiler olarak, başka canların yanmamasını, başka annelerin ve babaların ağlamamasını istiyoruz. Bir araya gelerek, bu memleketin geleceği için, iş-işçi güvenliği için, sağlıklı yaşam koşulları için, kanun dışı çalışma koşullarını sona erdirmek için davalarımızın takipçisi olmaya devam ediyoruz...

5 Eylül 2013 Perşembe günü (yarın) Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davamızın duruşmasına davet ediyoruz.

Duruşma öncesi 09.30’da adliye önünde yapacağımız açıklamada bilirkişi raporuna ilişkin yaptığımız itirazları tüm kamuoyuyla paylaşacağız.

Alaka göstereceğinizi umut ediyor, katılımınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla

OSTİM-İVEDİK PATLAMALARINDA ADALET ARAYAN İŞÇİ AİLELERİ

www.iscinayetleriniunutma.org
unutma@iscinayetleriniunutma.org
www.ostimiunutma.org
facebook.com/VicdanVeAdaletNobeti
twitter.com/iscinayetleri

Yorumlar