Hey Tekstil İşçileri Patronlarından Haklarını İstiyor, Patronları Polis Çağırıyor (Güncellendi 25 Ekim 2013)

Hey Tekstil İşçilerinin Eski Eylemlerinden Bir Fotoğraf

Hey Tekstil işçileri bugün (24 Ekim 2013, Perşembe) Güneşli Starcity AVM'de patronları Süreyya Bektaş ile karşılaştılar ve kendilerine görüşmek istediklerini belirttiler. Önce tamam diyen patronları, AVM güvenlikçilerinin yanlarına geldiklerinde güvenlikçilerin ardına sığınarak "beni taciz ediyorlar, şikayetçiyim, polis çağırın" demiştir.

Gelişmeleri telefonla Emeğin Gündemi'ne bildiren işçiler, AVM önünde patronlarını beklediklerini ifade ettiler. "Biz sadece görüşmek istedik. Hakkımızı istiyoruz" diyen işçiler, bir kez daha patronları ile değil, polis ile karşı karşıyalar.

24 Ekim 2013 17:00
Hey Tekstil İşçileri, patronlarının şikayetçi olması üzerine Bahçelievler 75. Yıl Karakolu'na götürüldüler. İfadeleri alınacak.

25 Ekim 2013 12:00
Hey Tekstil işçileri, patronlarının şikayetçi olması üzerine 24 Ekim günü yaklaşık akşam saat 10'a kadar karakolda tutulmuş ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlardır. İşçilerin kendisini darp ettiğini öne süren patronları Süreyya Bektaş hastaneye giderek rapor almıştır (içeriğini henüz bilmiyoruz). İşçiler de patronları Süreyya Bektaş'ın kendilerine hakaret ettiğini, bu sırada karşılıklı olarak itiş kakış olduğunu belirtmiş ve onlar da Süreyya Bektaş'tan şikayetçi olmuştur.


Yorumlar