Nakliyat İş Sendikası'ndan Kazova İşçilerine Destek

Emeğin Gündemi

Nakliyat İş Sedikası, direnişteki Kazova Tekstil işçilerinin her Çarşamba günü Şişli Camii önünden Kazova Tekstil'e kadar yaptıkları yürüyüşe kitlesel bir şekilde katılarak destek verdiler.

Nakliyat İş Sendikası'nın bu destek yürüyüşüne ve ziyaretine ilişkin basın açıklamasını ve yürüyüşten fotoğrafları dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:

Emeğin Gündemi
ZAFER DİRENEN YİĞİT KAZOVA İŞÇİLERİNİN OLACAK
31 Ocak’dan beri işi, ekmeği, onuru için direnen KAZOVA işçilerinin her Çarşamba günü yaptıkları yürüyüşe 2 Ekim Çarşamba günü sendika olarak kitlesel bir katılım sağlayarak hem haklı mücadelelerine hem de bu onurlu direnişleri ile dayanışma da bulunduk.
Sendikamız yöneticileri, Topkapı Ambarları işyeri temsilcileri ve değişik işyerlerinden üyelerimizle birlikte Şişli Cami Meydanın da saat 13:00 de KAZOVA işçileri ile bir araya geldik. Buradan Bomanti’deki direniş yerine kadar hep beraber “Kazova İşçisi Yalnız Değildir”, “İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız” “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”  Sloganları eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdik.
Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu direniş alanında bir konuşma yaptı Genel Başkanımız yaptığı konuşmada Kazova işçilerinin çok önemli bir şeyi başardıklarını, birlik ve beraberliklerini koruyarak direnişi bu günlere getirdiklerini ve özelliklede fabrika işgalinden sonra kendi üretim değerlerine makinelere sahip çıkarak kendi üretimlerini kendilerinin yapmasının çok önemli bir başarı olduğunu belirtti. Kazaova Direnişçilerinin örnek ve kararlı mücadeleleri  işçi sınıfı açısından önemli olduğunu belirten Küçükosmanoğlu, Nakliyat-İş Sendikası olarak Kazova Direnişi ile sonuna kadar dayanışma içerisinde olunacağına vurgu yaparak konuşmasını bitirdi.
Genel Başkanımızdan sonra direnişçiler  adına konuşan Bülent adlı işçi; kısaca direniş sürecini ve şu anda kendi kendilerine yaptıkları üretim ve gelinen aşamayı anlattı. Konuşmasının sonunda Nakliyat-İş Sendikasının, Kazova Direnişi ile direnişin başından beri dayanışma içerisinde  olan tek sendika olduğunu ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından yönetici ve üyelerimiz işçilerin üretim yaptığı fabrikayı gezdiler.
Yaptığımız dayanışma yürüyüş ve ziyaretine DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi ve Bank-Sen Genel Başkanı Önder Atay’da katıldı.
Eylemde “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”  pankartımızı ve “Kazova İşçisi Yalnız Değildir, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız”, ozalitini açtık
Emeğin Gündemi

Yorumlar