Punto Deri İşçilerinden "Yılbaşına Direnişle Giriyoruz" Etkinliği

Emeğin Gündemi

Kendilerini daha önce programımızda konuk olarak ağırladığımız ve direnişlerini konuştuğumuz Punto Deri işçileri, yeni yıla girerken sanatçıların katılımıyla bir etkinlik düzenliyorlar. "Yılbaşına Direnişe Devam Şiarıyla Giriyoruz" sözleriyle açıklanan etkinliğe Pınar Aydınlar, Ferhat Tunç, Grup Abdal (Haluk), Grup İsyan Ateşi ve sürpriz sanatçılar katılacak.

Bugün (20 Aralık Cuma), 17:00-19:00 saatleri arasında, Kazlıçeşme'deki Punto Direniş Alanı'nda gerçekleşeceği ifade edilen etkinliğe dair basın açıklamasını okuyucularımızla paylaşıyoruz:

BASINA VE KAMUOYUNA

Pınar Aydınlar, Ferhat Tunç, Grup Abdal(Haluk), Grup İsyan Ateşi ve
Sürpriz Sanatçılar 20 Aralık’ta Punto İşçileriyle Birlikte Olacaklar!

YILBAŞINA DİRENİŞE DEVAM ŞİARIYLA GİRİYORUZ!!!

 Punto Deri işçileri demokratik ve aynı zamanda anayAsal bir hak olan sendika haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular. 270 işçinin çalıştığı Punto’da işçilerin önemli bir kesimi sendikalaştı. Punto işçileri düşük ödenen primler, yıllık izinlerini tam olarak kullanamama, uzun çalışma saatleri, işe girişte açık senet imzalatılması, muhatap kabul edilmemeleri gibi varolan bir çok sorun karşısında örgütlenme kararı aldı.

İşveren sendikalaşmanın ardından öncü işçileri önce sendikadan istifa etmeye zorladı. Sendikadan istifayı reddeden işçilerin kararlı durması sonrasında işveren Ağustos ayı başında 2  öncü işçiyi işten attı. Ardından, her türlü baskıyla işçileri sendikadan istifaya zorlayan işveren netice alamadığını gördüğünde işçi çıkarmaya devam etti. Punto toplamda 36 sendikalı işçiyi işten çıkardı. Punto’ya ait 60 işçinin çalıştığı diğer bir fabrikada ise işçilerin çoğunluğu sendikaya üye olmasının üzerine Punto patronu fabrikayı yılbaşında kapatacağını
duyurdu.

Punto Deri işçileri kalifiye işçi olmaları ve ürettikleri ürünler mağazalarda binlerce avroya satılmasına rağmen emeklerinin karşılığını alamadan yıllarca çalıştı. Çoğu 10-15 yıllık olan işçiler güvencesiz çalışma koşullarına karşı sendikayı vazgeçilmez bir hak olarak savunmaya devam ediyor.

Direnişe olan destek her geçen artıyor. Punto İşçileriyle Dayanışma Gecesine türküleriyle aramızda olan ve destek veren sanatçı dostlarımız yılbaşı öncesinde de işçileri yalnız bırakmıyor. Sanatçı dostlarımız Punto işçilerine destek olmak için yine türküleriyle seslenecek!

Basına ve kamuoyuna duyurulur!

Program:
Pınar Aydınlar,
Ferhat Tunç,
Grup Abdal(Haluk),
Grup İsyan Ateşi
Ayla Yılmaz
ve
Süpriz sanatçılar

Punto Direniş Alanı/
Kazlıçeşme Mah. Beşkardeşler 4.Sk. No:4 Zeytinburnu/İstanbul
20 Aralık 2013 Cuma
17.00-19.00

Yorumlar