Grev Pankartı Asmak İsteyen Sendika Üyelerine Saldırı



TÜMTİS tarafından yapılan açıklamaya göre, Antalya'da Akdeniz Nakliyat'da grev kararı alınması üzerine grev pankartını asmaya giden sendika yöneticilerine ve üyelerine sopalarla saldırılmıştır. Anayasal bir hak olan grevin nasıl engellenmeye çalışıldığının bir örneğini oluşturan bu saldırıya ilişkin TÜMTİS'in ilgili açıklamasını dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:

TÜMTİS

TÜM TAŞIMA İŞÇİLERİ SENDİKASI

BASIN BÜLTENİ


Merkez Yönetim Kurulumuz, grev kararı alınan Antalya-Akdeniz Nakliyat işyerinde, işveren adamlarınca  yönetici ve üyelerimize yapılan saldırıyı yaptığı bir açıklama ile kınadı. Merkez Yönetim Kurulumuz tarafından yapılan açıklama şöyle:

GREV KARARINA TAHAMMÜL GÖSTEREMEYEN AKDENİZ NAKLİYAT İŞVERENİ YÖNETİCİ VE ÜYELERİMİZE SALDIRDI!
YAPILAN BU ALÇAKÇA SALDIRIYI KINIYORUZ!

Sendikamızın aldığı grev kararına tahammül gösteremeyen Antalya Akdeniz Nakliyat İşvereni, eli sopalı beslemeleriyle yönetici ve üyelerimize saldırarak arkadaşlarımızı yaralamıştır. Grev hakkına saygı göstermek yerine, greve çıkan işçilere ve sendika yöneticilerine saldıran Akdeniz Nakliyat İşvereni, zorbalıkla grev pankartının asılmasına da engel olmuştur.
Akdeniz Nakliyat işvereni ile sendikamız arasında süren 5. Dönem toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamayınca sendikamız grev kararı aldı. Alınan grev kararını bugün (03.01.2014) itibariyle uygulamaya koymak üzere Akdeniz Nakliyat işyerine giden sendikamızın yönetici ve üyeleri işverenin adamlarının saldırısına uğradı.
İzmir Şube Başkanımız Şükrü Günseli ve Genel Örgütlenme Sekreterimiz Cafer Kömürcü’nün de aralarında bulunduğu yöneticilerimiz ile temsilci ve üyelerimiz grev pankartını astığı sırada, işveren tarafından saldırı için önceden hazır edilen ve işyerinin içinden çıkan eli sopalı şahısların saldırısına uğramışlardır. İşveren İsmet Darıcı tarafından işyerine getirilen eli sopalı şahısların saldırısı sonucu yönetici ve üyelerimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.
Saldırı üzerine işyerine gelen polis ise şikâyetimize rağmen saldırganlar hakkında hiçbir yasal işlem başlatmamıştır.
Grev hakkı anayasal bir haktır. İşçilerin taleplerini hiçe sayan, toplu sözleşme görüşmeleri sırasında ve sonrasında her fırsatta işyerinde sendika istemediğini, yasal çoğunluğa rağmen sendika ile sözleşme imzalamayacağını, yasaların kendisini bağlamadığını açıkça ifade eden Akdeniz Nakliyat işvereni, bu gün bu tutumunu şiddete vardırmış, beslemeleri aracılığıyla arkadaşlarımızı yaralamıştır.
Bu saldırı sendikal hak ve özgürlüklere, grev hakkına yapılmış açık bir saldırıdır. İşverenin tezgâhladığı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz!
Saldırıların bizi yolumuzdan alıkoyamayacağını bir kez daha belirtiyor, hiç bir zorbalığın bizi yasal hakkımızı kullanmaktan alıkoyamayacağını ilan ediyoruz.
Kardeş sendikaları, emek ve demokrasi güçlerini sendikamızla dayanışmaya çağırıyoruz!
MERKEZ YÖNETİM KURULU

İYİ ÇALIŞMALAR
TÜMTİS BASIN BÜROSU
0212-530 07 43-44

Yorumlar