9 Mart 2016 Konuğumuz Meral Camcı, Konumuz Barış İçin Akademisyenler ve Güvencesizlik

Emeğin Gündemi

9 Mart 2016 tarihli programımızın konuğu Barış İçin Akademisyenler arasında yer alan ve "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzalayanlardan Yar. Doç. Dr. Meral Camcı'ydı. Camcı, imzasının ardından üniversitede işten çıkarılan akademisyenler arasında yer alıyor.  

Camcı ile Barış İçin Akademisyenler girişimini, akademisyenlerin hazırladığı "Barış İçin Akademisyenlere Baskı Haritası"nı ve akademisyenlerin karşı karşıya olduğu güvencesizliği konuştuk. Camcı, vakıf üniversiteleri ağırlıklı olmak üzere (21) 37 akademisyenin işine son verildiğini,  669 akademisyenin üniversitelerde idari soruşturmaya uğradığını, 161 akademisyenin ise cezai soruşturma için emniyete davet edilen edildiğini ifade etti. 

Camcı ile ayrıca güvencesizliğin siyasi boyutlarını da konuştuk. 

Bu baskı haritasını görebilmek ve Barış İçin Akademisyenler hakkında ayrıntılı bilgi alabilmek için barisicinakademisyenler.net adlı siteye bakabilirsiniz.

Söyleşimizin kaydını aşağıda bulabilirsiniz.



Yorumlar

  1. Temmuz 1974'te, İsrail lobisine ters düşmeyi de göze alarak, «Bu suça ortak olmayacağım» bi Ruhi SU dedi (yerine, beyazcama, Hasan Mutlucan çıkartıldı). Saygı duyduğum tek Komünist O'dur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder