7 Kasım 2012 Aslı Odman ile Bilgi Üniversitesi'ni ve KAÜŞ'leri Konuştuk


Konuğumuz İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde işten çıkarılan akademisyenlerden biri olan Aslı Odman'dı. Odman ile Bilgi Üniversitesi'ni, şirketleşen üniversiteleri ve bu şirketleşmenin sonuçlarını konuştuk. Odman, hem bu sürecin mağduru ve tanığı hem de bu konuyu ele alıp irdeleyen ve Kar Amaçlı Üniversite Şirketleri (KAÜŞ) üzerine oldukça kapsamlı yazılar yazan bir isim.   

Odman'ın meslektaşı Hakan Arslan ile beraber yazdığı "İstanbul Bilgi Üniversitesi'ndeki Şirketleşme ve Sendikalaşma Süreci", "Metafordan Gerçeğe Üniversite A.Ş.:Dünyada ve Türkiye'de Kar Amaçlı Üniversite Şirketleri veya İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Bir KAÜŞ: Metafordan Gerçeğe Üniversite A.Ş.:Laureate Education, Inc.", "Vakıf Üniversitesinde Akademik Kapitalizm ve Akademik Sendikacılık: Laureate Edu., Inc.İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Sosyal-İş/DİSK Örneği" başlıklı makalelerine http://independent.academia.edu/AsliOdman adresinden ulaşılabilir.

Vakıf üniversitelerinde çalışan ve hak gasplarına karşı mücadele eden akademisyenlerin "Vakıf Üniversitesi Emekçileri Dayanışma Ağı" adı altında bir araya geliyorlar. Öğrenim emekçilerinin bu haklı mücadelesine destek vermek isteyenler işten çıkarılan akademisyenlerin davalarının takipçisi olabilir, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Santral Kampüsünde sürmekte olan oturma eylemini ziyaret edebilirler.






Yorumlar