Kazova Tekstil İşçilerinden 100. Gün Etkinliği

Emeğin Gündemi

 Daha önce bir programımıza konuk ettiğimiz Kazova Tekstil işçileri direnişlerinin 100. gününde bir etkinlik düzenlediler. 4 aylık maaşları, kıdem ve ihbar tazminatları için direnişte olan Kazova Tekstil işçileri, fabrikayı işgal etmiş ve sonrasında alacaklarını karşılayabilmek için işgal ettikleri fabrikada üretime başlamıştı. İşçilerin ürettikleri kazaklar, forumlarda açılan standlarda satılıyor. 

İşçilerin 100. gün etkinliğine Emeğe Ezgi ve Ötekiler Müzik grupları da katılarak destek verdi. Ayrıca
etkinliğe nakliyat işçileri, Sarıgazi Özel Bölge Hastanesinde işten atıldığı için hastane önünde çadır kurarak direnişine başlayan Esin Uluşan, avukatlar Süleyman Gökten ve Behiç Aşçı, Şişli Belediye işçisi Şükrü Hanoğlu ve Abbasağa Forumu ile Kurtuluş Feriköy Forumundan katılanlar oldu ve konuşmalar yaptılar.


KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİNİN BİLDİRİSİ

Kazova Trikotaj patronları AKP'li ve sözde Müslümanlar, işçilerin maaşlarını ve kıdem tazminatlarını çalıp dini kullanırlar mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yardım şovları yaparlar. Bunlardan biri de Somuncuların Kızı Çalık Holding İletişim Müdürü Gaye Somuncu.


Ramazan çıdlarında iftar yemeği dağıtırlar. Lüks yaşantılarından ve konforlarından taviz vermeden servetlerin servet katarlar.

Patronlar Sefa sürüyür, biz hakkımız olan alacağımızı almak için aylardır sokaklarda direnişteyiz ve açlık grevindeyiz.

Aramızda bir ömür boyu çalışıp emekliliği gelenler de var, özürlü olup onuruyla sakatlığına rağmen çalışanlarda. Genç yaşta olanlar da var, yaşlı ve hasta olanlar da...

Yıllarca Somuncular  Servetlerine servet katsın diye çalışmadık. Fabrikalar ve mallar onların olabilir. Biz de emeğimizle, mesleğimizle çalıştık, ürettik. Biz üretmesek onlar kazanamazdı.

Onlar gibi kimsenin emeğine, ekmeğine çoluğunun çocuğunun rıskına el koymadık. Hakkımızı, alınterimizin karşılığını istiyoruz.

Bunun için fabrikadayız. Açlık Grevindeyiz.

EMEĞE VE EMEKÇİYE,
ÜRETEN VE ÜRETENE DEĞER VEREN,
TÜM HALKIMIZI DİRENİŞİMİZE DESTEK VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ.

SOMUNCU AİLESİNE, BİR KEZ DAHA SESLENİYORUZ.

İşçilerden gasp ettiğiniz paraları size yeditmeyeceğiz.

Haram Ediyoruz, boğazınıza dizeceğiz.

İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ
YAŞASIN ONURLU KAZOVA DİRENİŞİMİZ

KAZOVA TRİKOTAJ İŞÇİLERİ

KAZOVA DİRENİŞ ÇADIRI İLETİŞİM BİLGİLERİ
ADRES.
Merkez Mah. İyiniyet Sok. No:17 Şişli/İstanbul
Mail. kazovaiscileri@gmail.com
kazovaiscileri.blogspot.com



















Yorumlar