17 Temmuz 2013 Konuklarımız Kazova Tekstil İşçileri, Konumuz Tekstil İşçilerinin Direnişi

Emeğin Gündemi


Konuklarımız, 141 gündür direnişte olan Kazova Tekstil İşçilerinden Bülent Ünal ve Aynur Aydemir'di. Ünal ve Aydemir ile 27 Şubat tarihinde başladıkları direnişlerini konuştuk.

Kazova Trikotaj A.Ş. işçileri, patronları tarafından iflas gösterilerek 4 aylık maaşları, ikramiyeleri ve tazminatları gasp edilerek 31 Ocak’ta işten çıkarıldı. İşçiler 27 Şubat’tan beri gasp edilen haklarını geri alabilmek için direnişteler.


Kazova Tekstil işçileri kararlı eylemleriyle gündeme geldiler. Eylemlerini, patronları Mustafa Umut Somuncu'nun evinin önüne de taşıdılar, patronlarının evi önünde eylemler yaptılar, düzenli yürüyüşler yaptılar ve son olarak fabrikayı işgal ettiler.


Emeğin Gündemi

Kazova Tekstil işçilerinin direnişinden haberdar olmak ve destek vermek isteyen dinleyicilerimiz, okuyucularımız işçilerin kazovaiscileri.blogspot.com adresindeki kendi bloklarından bilgi edinebilir, her Çarşamba günü saat 1'de Şişli Camii önünden Bomonti İyiniyet Sokak'taki Kazova Tekstil fabrikası önüne düzenledikleri yürüyüşe katılabilir ve işçilerin işgal ettiği fabrikaya destek ziyareti düzenleyebilirler.

Kazova Tekstil işçileri ile direnişleri ve işgalleri üzerine yaptığımız söyleşinin kaydı aşağıdadır:


Yorumlar