4 Temmuz 2012 Konumuz Güvencesizler ve UİS Konuğumuz Güvencesizler Hareketi





Güvencesizle Hareketi'nden konuklarımız Alaattin ve Demet'le güvencesizleşmeyi, güvencesizleri, Ulusal İstihdam Stratejisi'ni ve Güvencesizler Hareketi'ni konuştuk.

İki yıllık bir geçmişi olan Güvencesizler Hareketi ortaya çıkış bildirisinde hedeflerini şöyle açıklıyor:

İşsiz ve Güvencesiz İşçilerin Güvencesizler Hareketi Bildirisi

Her türlü güvencesizleştirmeye karşı sigortasız, sendikasız, esnek çalışmayı önlemeyi hedefler.

İşçi sınıfı içinde; işsizlik, ücret, emeklilik, meslek, cinsiyet, ırk-etnisite, din, yöre, kıdem, kültür ve vatandaşlık farkları üzerinden yaratılabilecek her türlü ayrımcılığa karşı uyanık ve tavizsiz bir mücadele yürütür.
İşsizliğe karşı mevcut işlerin, ücretler düşürülmeksizin, çalışabilir nüfusa pay edilmesini ve iş saatlerinin düşürülerek herkese iş verilmesini amansızca savunur.

Her işçinin çalıştığı kayıtlı, kayıtsız, işkolu ve işyeri barajına bakmaksızın, toplu sözleşme hakkından yararlanması ve böyle bir sendika yaratmanın önünde yasal ve fiili engellerin kaldırılmasını amaçlar.

Bütün işçi örgütlerinde, üyelerin aidatını elden ödediği, temsil gerekli olduğunda seçilenlerin her an geri çağırılabildiği, işçiyi örgütüne yabancılaştıran her türlü bürokratlaşmanın demokratik ve yatay bir işleyişle önlenebileceği bir anlayışın hakim olması için mücadele eder.

Bir tek işsiz, bir tek sigortasız, bir tek sendikasız işyeri kalmamasına bağlı olarak kendi varlığına son verir.

İşsizler ve güvencesiz çalışanların kurucu emek odağını yaratmak için bir araya geliyoruz.

Programın kaydını aşağıda dinleyebilirsiniz:

Yorumlar