1 Ağustos 2012 Konumuz BEDAŞ Direnişi Konuklarımız Direnişteki BEDAŞ İşçileri



Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) bünyesindeki taşeron şirketlerde çalışan  işçiler maaşları 2 ay ödenmeyince İş Kanunu'nun 34. maddesi gereği 21 Mayıs günü iş bırakmış ve işveren yasaları hiçe sayarak 29 Mayıs günü 120 işçiyi işten çıkarmıştı. İşten çıkarmalar üzerine işçilerin örgütlü olduğu Enerji Sen 30 Mayıs günü direnişe geçileceğini duyurmuştu. BEDAŞ işçilerinin direnişi bugün direnişin 73. gününde.


Programda direnişteki BEDAŞ işçilerinden Mustafa Turna, Selçuk Karababa ve Arif İnan Başgedik ile direnişlerini, direnişlerine yönelik saldırıları, taşeron işçilerin sorunlarını ve sendika deneyimlerini konuştuk.





BEDAŞ işçileriyle dayanışma amacıyla 20 Temmuz akşamı Gazi Mahallesi Mimar Sinan Kent Ormanı'nda Kardeş Türküler, İlkay Akkaya, Pınar Aydınlar ve Apolas Lermi'nin sahne aldığı bir de konser düzenlendi. 




BEDAŞ direnişine destek olmak isteyenler işçilerin kurduğu direniş çadırını ziyaret edebilir ve her Cuma günü saat 15'te Galatasaray Lisesi'nin önünden BEDAŞ'a düzenlenen yürüyüşe katılım sağlayabilir.

Direnişe ilişkin bilgilere Enerji Sen'in internet sitesinden http://www.enerjisen.org/ ve BEDAŞ Direnişi adlı facebook sayfasından ulaşılabilir.



Söyleşinin kaydı aşağıdadır: 





Yorumlar