İşten Çıkarılan 382 Roseteks İşçisi Direniyor...



8 Mart tarihinde işten çıkarılan 382 Roseteks işçisinin bize ulaşarak anlattıklarını dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz: 





    Bizler 08/03/2012 tarihinde hiçbir açıklama yapılmadan beylikdüzünde bulunan ROSETEKS GİYİM A.Ş. adındaki işyerimizi terk edilmeye mecbur bırakılan çoğunluğu kadın olan 382 tekstıl işçisiyiz. geçen süre zarfında kanuni yoldan hakkımızı aramak ve kendi imkanlarımızla patronlarımıza ulaşmak gibi birçok girişimlerde bulunduk. fakat kendilerini bulmak adına olumlu sonuç alamadık. araştırmalarımız sonucunda Köşebaşı restaurantlar zincirine ortak olduklarını öğrendik. 4 haftadır her cumartesi ve pazar Köşebaşı Levent şubesi önünde eylem yapıyor, iftarımızı açıyoruz. sürekli durağımız köşebaşı levent şubesidir ama Nişantaşı şubesine de artı olarak eylemimize dahil ettik. bu şekilde de eylemimiz devam edecektir.
    İsteğimiz alamadığımız son üç aylık maaşlarımız, kidem ve ihbar tazminatımız ve diğer haklarımızdır. şu ana kadar avukatımıza gelen bu işin peşini bırakmamızı emreden bir telefondan başka bir cevap alamadık. bizimle birlikte Levent şubesindeki işçilerde direnişe geçmiş, işçiz kaldıklarını söyleyerek bizim eylemimize dahil olmuşlardır. Ayrıca Levent şubesindeki işçiler bize para teklifinde bulunmaktadır. İçinde bulunduğumuz durumu böylece arz eder yardımlarınızı ve desteğinizi rica ederiz

Saygılarımızla
ROSETEKSTIL İŞÇİLERİ



Direnen Roseteks işçileri radyo programımızda konuğumuz olacak...



Yorumlar