21 Kasım 2012 Konumuz Şirketleşen Akademi ve İTÜ'de İşten Çıkarılan Akademisyenler Konuğumuz Didem Çınar


Türkiye'de üniversiteler bir dönüşüm sürecine sokuldu. Geçen program konuğumuz olan Aslı Odman bu dönüşüm tünelinin sonundaki üniversitelerin durumunu Kar Amaçlı Üniversite Şirketi (KAÜŞ) olarak adlandırmıştı. Üniversiteler, akademi bir yandan şirketleşiyor, diğer yandan yeni YÖK yasa tasarısıyla tamamen zapturapt altına alınmaya çalışıyor.

50-D kadrosundaki araştırma görevlilerinin işlerine son verilmesine yol açan yasal düzenleme de bu dönüşümün bir parçası olarak gündemde. 50-D kadrosunda bulunan araştırma görevlilerinden yüksek lisans öğrenimini sürdürenlere 3, doktora öğrenimini sürdürenlere ise 6 yıl üst sınır getirildi. Bu süreyi aşanların görevlerine ise son verilmeye başlandı.




İTÜ'de işlerine son verilen araştırma görevlileri direniş başlattılar. İTÜ Maçka Kampüsü'nde rektörlüğün önüne direniş çadırı kurdular. Direnişe dair ayrıntıları radyo programımızın aşağıdaki kaydından dinleyebilirsiniz.

Direnişte olan asistanlar 26 Kasım Pazartesi günü İTÜ Maçka kampüsünde bir şenlik düzenleyecekler. Bütün dinleyicilerimizi ve okuyucularımızı bu şenliğe katılmaya ve destek olmaya davet ediyoruz.

Direnişte olan asistanlara Asistan Dayanışması adlı blog, facebook ve twitter hesaplarından ulaşmak mümkün.





Yorumlar