DHL İşçilerinin Direniş Çadırı 3. Kez Yıkıldı!..


Kendilerini daha önce programımızda konuk olarak ağırladığımız ve sendikalaşma çabaları nedeniyle işten çıkarıldıklarını belirten DHL işçilerinin direnişi bugün 230. gününe girdi. İşçilerin direnişi devam ederken işçilere yönelik saldırılar da sürüyor. DHL işçilerinin direniş çadırı üçüncü kez yıkıldı. TÜMTİS tarafından bize ulaştırılan açıklama ve fotoğrafları dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz.


DHL Direniş Çadırı Üçüncü Kez Yıkıldı 
Gebze Güzeller Sanayi Bölgesindeki DHL deposu önünde 230 gündür direnişini sürdüren işçilerin kaldığı çadır dün gece saldırıya uğradı. TÜMTİS’e (Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası) üye oldukları gerekçesiyle işten atılmalarının ardından direniş başlatan DHL işçilerinin, kış aylarında soğuktan korunmak için kurdukları çadır, işçilerin direniş alanından ayrılmalarının ardından üçüncü kez tahrip edildi. Direnişleri boyunca işveren ve işveren yanlısı kişilercebaskı ve tehditlere maruz kaldıklarını belirten işçiler,dün gece direniş alanına gelen polisin de “bu çadırı burada istemiyoruz” şeklinde tehdit savurduğunu anlattı. Gece yaşadıkları bu gerginliğin ardından sabah saatlerinde direniş alanına gittiklerinde çadırın yıkıldığını öğrenen işçiler bunun bir tesadüf olmadığını dile getirdi. Sendikalı olarak işe dönme talebiyle başlattıkları direnişin yasal ve son derece haklı olduğunu belirten işçiler, çadırı yeniden kuracaklarını, haklarını elde edene kadar direnişlerini sürdüreceklerini ifade etti.
DHL Esenyurt deposu önünde direnişini sürdüren işçilerin çadırı da geçtiğimiz günlerde zabıta tarafından yıkılmış çadırda bulunan eşyalara el konmuştu. Çadırı yeniden kuran işçilerin direnişi bu gün 230. gününde.

Yorumlar