Yeni Yılın İlk Vicdan ve Adalet Nöbeti Yarın

Yeni yılın ilk Vicdan ve Adalet Nöbeti yarın. Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki Ailelerin konuya ilişkin açıklamasını dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:

Basına ve Kamuoyuna…
VİCDAN ve ADALET NÖBETİMİZ sürüyor…
2012’yi geride bırakırken, hem yargılamalarda hem “iş kazaları”nda tablo aynı. Değişen yok. Israrla bu tablonun değişmesi için ses vermeye,
Israrla, iş kazası değil… cinayet demeye, ve Adalet Mücadelelerimize devam edeceğiz…
2013 yılının ilk nöbetini, 2012’de hayatını kaybeden işçilere adıyoruz..
Bu nöbetimizde, Arka Sıradakiler dizi seti işçisi Selin Erdem davası ve Van-Bayram Otel’de hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir- Sabahattin Yılmaz ve Önal Erol için yapılan Anayasa Mahkemesi başvurusunu paylaşacağız.
Ayrıca, kamuoyu gündeminden ısrarla kaçırılan ve yok sayılan, hakları da sağlıkları da görmezden gelinen, Solvente maruz kalan ve kas-iskelet sisteminde rahatsızlığı olan Meslek Hastası iki işçi kardeşimizi dinleyeceğiz.
Vicdan sahibi, adalet duygusunu yitirmemiş herkes “bu vahşeti” anlayarak davranmalı diyoruz. “İş cinayetlerine dur diyebilmek için vicdan ve adalet nöbetine” başladık, sürdürüyoruz.
Ve biz en çok canı yananlar, geride kalanlar için, başka canlar yanmasın diye,
Taksim/Galatasaray Meydanı’nda 06.Ocak.2012 Pazar günü saat 13.00’te bir saatlik VİCDAN ve ADALET NÖBETİMİZİN 14.cüsündeyiz.…
14. nöbetin röportajcı gazetecisi, Radikal Gazetesinden Elif İNCE
İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin Adalet Mücadelesindeki Yakınları ve Yaralananlar


www.iscinayetleriniunutma.org
unutma@iscinayetleriniunutma.org
facebook.com/VicdanVeAdaletNobeti
twitter.com/iscinayetleri
www.vicdanveadaletnobeti.wordpress.com

Yorumlar