DHL İşçilerinin Uluslararası Basın Açıklamasından Fotoğraflar ve Basın Açıklaması Metni


Emeğin Gündemi

DHL işçilerinin uluslararası açıklamasının metnini ve açıklamadan fotoğraflar elimize ulaştırıldı, dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:

DHL İŞÇİLERİYLE ULUSLARARASI DAYANIŞMA BÜYÜYOR
BELÇİKA, BULGARİSTAN, NORVEÇ, İNGİLTERE VE ALMANYA SENDİKALARI  
DHL İŞÇİLERİNE DESTEK İÇİN TÜRKİYE’YE GELDİ 

Sendikamız TÜMTİS’e üye oldukları gerekçesiyle işten atılan ve atıldıkları işyerleri önünde 245 gündür direnişini sürdüren DHL işçilerine uluslararası destek büyüyor. Belçika, Bulgaristan, İngiltere, Almanya ve Norveç sendikalarından 11 kişilik delegasyon DHL işçilerine destek için Türkiye’ye geldi.
Belçika Taşıma İşçileri Sendikası (BTB), Bulgaristan Taşıma İşçileri Federasyonu (FTTUB), Almanya Birleşik Hizmetler Sendikası (Ver.di), İngiltere İletişim İşçileri Sendikası (CWU), Norveç Taşıma İşçileri Sendikası’ndan (NTF) temsilcilerin yer aldığı heyet, DHL Kıraç deposu önünde direnişini sürdüren işçileri ziyaret etti. Direniş çadırında bir süre sendikamız yöneticileri ve işçilerle sohbet eden heyet daha sonra burada yapılan basın açıklamasına katıldı.

DHL Kıraç aktarım deposu önünde yapılan açıklamaya çeşitli siyasi parti ve kitle örgütleri temsilcileri de katılarak destek verdi.

DHL deposunda çalışmakta olan işçiler de kapı önüne çıkarak alkışlarla destek verdi.

BAŞKAN ÖZTÜRK: KARARLIYIZ, BAŞARACAĞIZ!
Burada bir konuşma yapan Sendikamız Genel Başkanı Kenan Öztürk, işverenlerin tüm caydırıcı tutumlarına rağmen DHL’de sendikal mücadelenin uluslararası dayanışma ile güçlenerek devam ettiğini söyledi.
“245 günden bu yana sendikamızın öncülüğünde direnen, tüm baskılara, işten çıkarma tehditlerine rağmen sendikamızdan vazgeçmeyen, ekmeğine ve onuruna sahip çıkan DHL işçileri ve sendikamız bu mücadeleden zaferle çıkacaktır. Daha iyi bir ücret, daha iyi çalışma koşulları ve sosyal hak ile iş güvencesine kavuşmak için sendikalaşma mücadelesinden vazgeçmeyecektir” diyen Başkan Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü:
“DHL patronları bilmelidir ki bu mücadelede yalnız değiliz. Dün olduğu gibi bugün de uluslararası sendikalar yanımızda. Mücadelemiz uluslararası destek ve dayanışma ile büyüyerek devam ediyor. 154 ülkede 4 buçuk milyon üyesi bulunan uluslararası üst kuruluşumuz ITF (Uluslararası Taşıma İşçileri Federasyonu) ve 150 ülkede 20 milyon üyesi bulunan UNI Küresel Sendikası, bu mücadelemize destek kampanyası yürütüyor. Almanya’da 2 milyondan fazla üyesi bulunan ve 200 bin DHL işçisinin örgütlü bulunduğu Ver.di sendikası da yanımızda.”

ULUSLARARASI DAYANIŞMA GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR
Uluslararası dayanışmanın önemine vurgu yapan Başkan Öztürk şunları söyledi: “Bu gün çok daha güçlüyüz. Belçika, Bulgaristan, Norveç, Almanya ve İngiltere’de taşıma ve iletişim işçilerini temsil eden sendikalardan arkadaşlarımız direniş yerimizi ziyaret ederek haklı ve onurlu mücadelemize destek veriyorlar. Diğer ülkelerden sınıf kardeşlerimizin dayanışma ziyaretleri direncimize direnç, gücümüze güç katıyor. Dayanışma için gelen bu kardeşlerimiz sesimize ses katmakla kalmıyor, aynı zamanda sesimizi kendi ülkelerine taşıyorlar. Bu nedenledir ki artık dünyanın pek çok ülkesinde taşıma işçileri bu mücadelenin tarafı oldu.  DHL işvereninin oyunlarını ve tehditlerini Türkiye’deki işçi kardeşleriyle birlikte boşa çıkarmak için harekete geçti. Şu anda bu ziyaretle eş zamanlı olarak Londra’da, DHL’nin lojistik işlerini yaptığı Londra Moda Haftası’nda bizim mücadelemize destek için eylem yapıyorlar.”

Başkan Öztürk DHL işverenine seslenerek, “DHL işvereni artık bilmelidirler ki burada tek çözüm kalmıştır o da; sendikamızla masaya oturup DHL işçilerinin taleplerini kabul etmektir” dedi.

DELEGASYON: TÜMTİS VE DHL İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ!
Başkan Öztürk’ten sonra söz alan uluslararası delegasyon da dayanışma mesajı verdi.
İngiltere CWU Sendikasından Muhammed Ali şunları söyledi: “İngiltere posta işçileri sendikasını temsilen buradayım. Benim sendikamdaki işçiler de şu anda sizinle aynı işi yapıyor. Onun için buradayım. Bizi daha iyi koşullara taşıyan şey birlikte mücadele ediyor olmamızdır. Dünya işçileri bir gün sizin yaptığınız gibi bu mücadele yolundan geçecektir.” Belçika BTB Sendikası’ndanTomPeetersde, “DHL’ye sesleniyorum; bizi kabullen. Buradayız ve bir yere gitmiyoruz” dedi.

Norveç NTF sendikasından MonikaOpke ise kendisinin de sendikal mücadele yürüttüğü DHL’de işten atıldığını ve 2 yıl boyunca direnen işçilerin arasında yer aldığını belirterek, “Umut ediyorum ki siz de kazanacaksınız” dedi.

Almanya Ver.di sendikasından MaleneVolkers de, “Bu benim DHL Türkiye işçilerine üçüncü ziyaretim. Gerekirse on kez yüz kez daha buraya sizleri desteğe geleceğim” diye konuştu. Bulgaristan FTTUB federasyonundan Vladimir Milandinov da, “Başarana kadar sizinle olacağız” diyerek destek mesajı verdi.
Açıklama sırasında “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” , “DHL’ye sendika girecek, başka yolu yok”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

TÜMTİS BASIN BÜROSU

Emeğin Gündemi

Emeğin Gündemi

Emeğin Gündemi

Emeğin Gündemi

Emeğin Gündemi


Yorumlar