Ostim ve İvedik Patlamalarının İkinci Yıl Anması Yapılacak

Emeğin Gündemi

Vicdan ve Adelet Nöbetindeki Aileler Ostim ve İvedik patlamalarının ikinci yılında bir anma düzenleyecekler. 2 Şubat Cumartesi günü saat 11'de patlamaların gerçekleştiği yerde yapılacak anmayla ilgili olarak aileler tarafından bize ulaştırılan açıklamayı dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:


DAVETİMİZDİR… 

Bundan tam 2 yıl önce, 3 Şubat 2011’de, OSTİM ve İVEDİK’te meydana gelen patlamalarda 20 insanımız hayatını kaybetti; onlarca insanımız yaralandı. 

Bizler, bu patlamalarda kardeşlerini, evlatlarını, analarını-babalarını, canlarını yitirmiş aileler olarak her yıldönümünde patlamanın meydana geldiği yerde buluşarak UNUTMADIĞIMIZI ve UNUTTURMAYACAĞIMIZI yetkililere ve kamuoyuna duyurmaya çalışmaktayız. 

Amacımız, kaybettiklerimiz ve bizler için ADALET... 

Geride kalan ve halen işçilik yaparak hayatını idame ettirmeye çalışanlar için daha sağlıklı, güvenli çalışma koşullarının yaratılmasıdır.

Bizler bu nedenledir ki, 2 yıldır adil bir yargılanmanın gerçekleşmesi ve bütün sorumluların yargılanabilmesi için çabalamaktayız...

Bizler diyoruz ki, patlamaların meydana gelmesinde, gaz şirketinden, işverenlere ve bu işyerlerinin denetiminden sorumlu olan bütün kurum ve kişiler patlamalardan birinci derecede sorumludur. Ve bütün sorumluların yargılanması için ADALET aramaya, davalarımızı takip etmeye devam ediyoruz.

Yalnız kendi duruşmalarımıza gitmekle kalmıyor, benzer iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin aileleriyle birlikte, her ayın ilk pazar günü saat 13.00’te İstanbul/Galatasaray Meydanı’nda VİCDAN ve ADALET NÖBETİ tutuyoruz.

Siz değerli yurttaşlarımıza bir kez daha sesleniyoruz. 2 Şubat 2013 Cumartesi günü Ostim ve İvedik patlamalarının 2’inci yıldönümünde, saat 11.00’de, patlamaların olduğu yerde yapacağımız anmaya katılarak, gücümüze güç katmanızı bekliyoruz.

Davetimiz vicdanım var, insanım diyen herkesedir.

 İş Kazası Değil, Cinayet!
Ostim’i de İvedik’i de Unutmadık, Unutturmayacağız!
Bütün Sorumlular Yargılansın, Adalet İstiyoruz!

 Ostim ve İvedik Patlamalarında Hayatını Kaybedenlerin Adalet Arayan Yakınları 

www.ostimiunutma.org
ostimliaileler@ostimiunutma.org
www.iscinayetleriniunutma.org
unutma@iscinayetleriniunutma.org

Yorumlar