Van Bayram Otel Aileleri Adalet Bakanı ve TBMM'yi Ziyaret Edecek

Emeğin Gündemi

"İş Cinayetleri" ülkemizin yakıcı sorunlarından biri olarak varlığını koruyor. Kendilerini daha önce bir programımızda konuk olarak ağırladığımız "Vicdan ve Adalet Nöbeti"ndeki aileler de bu konuyu gündeme getiren önemli girişimlerden birisi. Bu ailelerin bir etkinliği daha var bugün. Van Bayram Otel'de yaşamlarını yitirenlerin aileleri bugün saat 12'de Adalet Bakanı ve TBMM'yi ziyaret edecekler. Konuyla ilgili olarak elimize ulaştırılan bilgilendirme metnini dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz.

BASIN KURULUŞLARININ BİLGİSİ VE DİKKATİNE...

Bizler Van-Bayram Otel’de hayatını kaybedenlerin (Gazeteci Sebahattin YILMAZ, Gazeteci Cem EMİR, Elit World Teknik Müdürü Önal EROL, Çelebi Turizm Yetkili Müdürlerinden Salman KERİMOĞLU) aileleri olarak yarın (Çarşamba) saat 12.00’de Adalet Bakanı Sadullah ERGİN ile görüşeceğiz.

Görüşme nedenimiz; bilindiği üzere 2. Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de 24 insanımız hayatını kaybetmişti. Savcılık tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda, 1. depremden sonra hasar tespit çalışması yapılmadığı ve otelin faaliyetine devam ettiği ortaya çıkmıştı. Bu durum üzerine bilirkişi raporunda “hasar tespiti yapılmasından sorumlu olan kurum ve yetkililere” kusur yöneltilmiştir.

İlgili raporu ve bizlerin suç duyurusu dilekçelerini dikkate alarak, Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede otel işletmecisi Tevfik Bayram hakkında dava açılmıştı. Hasar tespit çalışması yapılmasından sorumlu; Van Valiliği, Merkezi ve Van AFAD görevlileri hakkında ayırma kararı verilerek dosya, yasa gereği Yargıtay Başsavcılığı’na gönderildi.

Yargıtay Başsavcılığı tarafından kısa sürede ve dosyadaki bilgi ve belgeler dikkate alınmadan,yetkililer hakkındaki iddialar soyut bulunarak İŞLEME KOYMAMAYA karar verildi.

Ve bu kararın temyiz merci yoktu. Dolayısıyla mahkeme tarafından, yargılama yapılması marifetiyle, karar verilmesi gereken bir durum. 24 canımızın hayatının kaybı, yasal mevzuatta ilgili birimlerin açık sorumlulukları, bilirkişi raporu, Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yargılama yapılması için Yargıtay Başsavcılığı’na göndermiş olması dikkate alınmadan karar verilmiştir.

İşte bizler de canlarını kaybetmiş aileler olarak ADALET isteğimizi paylaşmak için görüşmeye gidiyoruz.

Sayın Adalet Bakanı’nın yasal yetkilerini kullanarak YAZILI EMİR YOLUYLA ilgililer-sorumlular hakkında dava açılmasını sağlamasını, suçsuz iseler mahkeme huzurunda yapılacak yargılama sonucunda suçsuzluklarının kanıtlanması gerektiğini düşündüğümüz için gidiyoruz.

Adalet Bakanı ile yaptığımız görüşme sonrasında TBMM’de grubu bulunan siyasi parti Grup Başkanvekilleriyle görüşmeye gideceğiz.

Gereken alakayı göstermeniz beklentisiyle bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla

İRTİBAT İÇİN:

Sinem EMİR: 0531 914 62 29 / Kemal EMİR: 0541 905 79 67

Yorumlar