Vicdan ve Adalet Nöbetindeki Ailelerden Davutpaşa Anması ve Nöbet Duyurusu

Davutpaşa Patlamasının 5. Yıl Anması

Kendilerini daha önce bir programımızda konuk olarak ağırladığımız Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki aileler 31 Ocak 2008 tarihinde gerçekleşen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği Davutpaşa patlamasının anmasını yapacaklar. 3 Şubat Pazar günü saat 11 de patlamanın gerçekleştiği yerde yapılacak anmanın ardından ise saat 13'te her ayın ilk Pazar günü tutulan Vicdan ve Adalet Nöbeti gerçekleştirilecek.

Bize ulaştırılan duyuruyu dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:



DAVETİMİZDİR...

Bundan tam 5 yıl önce, 31 Ocak 2008’de, Davutpaşa’da meydana gelen patlamada 21 insanımız hayatını kaybetti; 130 insanımız yaralandı. Davutpaşa patlamasının 5'inci yıldönümü...

Bizler, Davutpaşa patlamasında kardeşlerini, evlatlarını, analarını-babalarını, canlarını yitirmiş aileler olarak her yıldönümünde patlamanın meydana geldiği yerde buluşarak UNUTMADIĞIMIZI ve UNUTTURMAYACAĞIMIZI yetkililere ve kamuoyuna duyurmaya çalışmaktayız.

Amacımız, kaybettiklerimiz ve bizler için ADALET...

Geride kalan ve halen işçilik yaparak hayatını idame ettirmeye çalışanlar için daha sağlıklı, güvenli çalışma koşullarının yaratılmasıdır.

Bu amacımız için 35 hafta Taksim Tramvay Durağı’nda, Cumhuriyet Savcılığı’nın bilirkişi raporunda sorumlu olarak belirtilenlerin yargılanması ve ceza davası açılması için nöbet tuttuk. Patlamadan tam 2,5 yıl sonra ancak dava açılabildi. Dava devam ediyor. Aradan geçen 5 yıla rağmen yılmadık, bıkmadık. Zeytinburnu Belediye Başkanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü nihayet davaya sanık olarak dâhil edildi.

Bizler diyoruz ki, patlamanın meydana gelmesinde sadece maytap atölyesi sahibi sorumlu değildir. Bu işyerlerinin denetiminden sorumlu olan bütün kurum ve kişiler patlamadan da birinci derecede sorumludur. Ve bütün sorumluların yargılanması için ADALET aramaya, davalarımızı takip etmeye devam ediyoruz.

Yalnız kendi duruşmalarımıza gitmekle kalmıyor, benzer iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin aileleriyle, her ayın ilk pazar günü saat 13.00’te Galatasaray Meydanı’nda VİCDAN ve ADALET NÖBETİ tutuyoruz.

Siz değerli yurttaşlarımıza bir kez daha sesleniyoruz. 3 Şubat 2013 Pazar günü Davutpaşa patlamasının 5'inci yıldönümünde, saat 11.00’de, patlamanın olduğu yerde yapacağımız anmaya ve saat 13.00’te, adalet mücadelemizi birlikte sürdürdüğümüz tüm aileler adına, Galatasaray Meydanı’ndaki VİCDAN ve ADALET NÖBETİ’ne sizleri davet ediyor, katılımınızla gücümüze güç katmanızı bekliyoruz.

Davetimiz vicdanım var, insanım diyen herkesedir.
İş Kazası Değil, Cinayet!
Davutpaşa’yı Unutmadık, Unutturmayacağız!
Bütün Sorumlular Yargılansın, Adalet İstiyoruz!

Davutpaşa Patlamasında Hayatını Kaybedenlerin Adalet Arayan Yakınları

www.davutpasayiunutma.org
davutpasaliaileler@davutpasayiunutma.org
www.iscinayetleriniunutma.org
unutma@iscinayetleriniunutma.org


Yorumlar