THY'de Grev Kararı ve THY İşçilerinin Direnişinden Fotoğraflar

 Emeğin Gündemi

Daha önce programımızda konuştuğumuz 305 THY işçisinin direnişi işe iade talebiyle devam ederken, Hava İş Sendikası ile THY yönetimi arasında görüşmeleri süren toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamadığı için sendika tarafından grev kararı alınıyor.

Emeğin Gündemi

Bugün yapılacak sendika toplantısında alınacak olan grev kararı 28 Mart Perşembe günü 305 THY işçisinin direniş alanı haline getirdiği Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Bölümü'nde yapılacak olan bir basın açıklaması ile ilan edilecek.

Sendika tarafından bu konuda yapılan basın açıklaması ve THY işçilerinin direnişinden kareler aşağıdadır:

Emeğin Gündemi


Değerli Basın ve Kamuoyuna
Hava-İş Yönetim ve Başkanlar Kurulu THY A.O’da GREV KARARI ile ilgili toplanıyor.
Halen uyuşmazlıkta bulunan ve 14 bine yakın üyemizi ilgilendiren THY A.O 24. Dönem toplu iş sözleşmesi ile ilgili resmi arabulucu tutanağı sendikamıza ilgili makamca 25 Mart 2013 tarihinde tebliğ edilmiştir. Bu aşamadan sonra sendikamızın yetkili kurulları 27 Mart Çarşamba günü toplanarak grev kararı asılması ve uygulanması ile ilgili konularda gerekli kararları alacaklardır.
Yönetim ve Başkanlar Kurulumuzun aldığı kararlar kamuoyuna, 28 Mart Perşembe günü saat 12.00’de halen geçen dönem grevimizin anti demokratik bir şekilde yasaklanmasını protesto ettikleri için işten çıkarılan 305 üyemizin direnişinin sürdüğü Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Bölümünde yapılacak BASIN AÇIKLAMASI ile duyurulacaktır.
Hava-İş sendikası THY A.O işletmesinde iş huzuru, barışının sağlanması, üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunmasını temel amaç edinmiş, süreci sağduyu ve iyi niyetle çözüme ulaştırmak için bugüne kadar iyi niyetle çaba harcamıştır.
Grev kararı ve grev uygulaması sürecinde de sendikanın öncelikli tercihi çözüm sağlamaktır. Bu çözüme inatla direnen THY A.O Yönetimi bu aşamadan sonraki olumsuzlukların tek sorumlusu olacaktır. Saygılarımızla.
HAVA-İŞ Genel Merkez Yönetim Kurulu
İşe iade talebiyle direnişlerini sürdüren 305 THY çalışanının direnişleri ise bugün (27 Mart) 303. gününe girdi. Direnişçiler, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Bölümü'nde direnişlerini sürdürüyorlar. 

İşte THY işçilerinin direnişinden kareler: 

Emeğin Gündemi

Emeğin Gündemi

Emeğin Gündemi

Emeğin Gündemi

Emeğin Gündemi

Emeğin Gündemi

Not: Emeğin Gündemi olarak fotoğraflar için Nurçehre Elver'e teşekkür ederiz.

Yorumlar