Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki Ailelerden Ostim ve İvedik Duruşmasına ve Basın Açıklamasına Çağrı


Vicdan Adalet Nöbeti'ndeki aileler, Ostim ve İvedik patlamalarının yarın (16 Mayıs) gerçekleşecek duruşması için çağrı yaptılar. Bu duruşma öncesinde de Bilirkişi Raporu'na ilişkin görüşlerini açıklayacakları bir basın açıklaması yapacaklar.

Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki ailelerin çağrı metnini dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:

OSTİM-İVEDİK PATLAMALARININ 14. DURUŞMASINA VE
BİLİRKİŞİ RAPORU İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİMİZİ AÇIKLAYACAĞIMIZ
BASIN AÇIKLAMASINA DAVETİMİZDİR!..


Duruşmalarda herkesin birbirini sorumlu tutmasını, ne gaz şirketlerinde ne patlamanın meydana geldiği işyerlerinde “denetim görevi” olan kurumlar tarafından hiçbir denetim faaliyetinin yapılmadığını dinledik. Esef, acı, elem, keder duyduk.

Sanık ve tanık ifadelerinde duyduklarımız öfkemizi daha da artırdı. Eşlerimizin, çocuklarımızın, kardeşlerimizin hayatlarının ne kadar kıymetsiz görüldüğüne şahit olduk. Suçluların soruşturmayı ve yargılamayı etkileyebilmek için nasıl da planlar yaptıklarını gördük.

Gaz şirketi çalışanlarından duyma ve konuşma engelli bir işçi kardeşimize, işverenlerce nasıl hiçbir iş-işçi güvenliği önlemi alınmaksızın yıllardır tehlikeli işler gördürüldüğünü dinledik. Yetmedi, görevli kimya mühendisinin denetimsizlik itiraflarına tanık olduk.

2 yılı aşkın bir zamandır bazı sanıkların tutukluluk durumu, bizler için yeterli ve tatmin edici değildir. Her fırsatta söyledik, yine söylüyoruz. Eksiksiz, bütün sorumlular yargılanmalı!

Bilirkişi Raporu Nihayet Mahkemede!

Bu duruşmada Bilirkişi Raporu’nu dinleyeceğiz. Gerçek sorumluların belirlenmesi hedefine ne kadar yaklaştığımızı adalet adına göreceğiz.

Bizler, Ostim’de-İvedik’te canlarını, sevdiklerini kaybetmiş kişiler olarak, başka canların yanmamasını, başka annelerin ve babaların ağlamamasını istiyoruz. Bir araya gelerek, bu memleketin geleceği için, iş güvenliği için, sağlıklı yaşam koşulları için, kanundışı çalışma koşullarını sona erdirmek için davalarımızın takipçisi olmaya devam ediyoruz...

16.05.2013 Perşembe günü (yarın) Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davamızın duruşmasına davet ediyoruz.

Duruşma öncesi 09.30’da Adliye önünde yapacağımız açıklamada Bilirkişi Raporu’na ilişkin görüşlerimizi tüm kamuoyuyla paylaşacağız, alaka göstereceğinizi umut ediyor, katılımınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla

Ostim-İvedik Patlamalarında Adalet Arayan İşçi Aileleri

www.ostimiunutma.org
www.iscinayetleriniunutma.org
unutma@iscinayetleriniunutma.org
facebook.com/VicdanVeAdaletNobeti
twitter.com/iscinayetleri
vicdanveadaletnobeti.wordpress.com




Yorumlar