Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki Aileler Esenyurt Çadır Yangını Davasına Çağırıyor

Emeğin Gündemi

Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki aileler, Esenyurt Çadır Yangını Davası'nın sekizinci duruşması için katılım çağrısı yaptılar. Duruşma yarın (12 Temmuz, Cuma) Bakırköye Adliyesi'nde görülecek. Aileler de saat 12:30'da adliye önünde toplanma çağrısı yaptılar.

Ailelerin açıklama metnini dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz:

BASINA VE KAMUOYUNA

Esenyurt Çadır Yangını Davası’nın 8’inci duruşması için yarın (12 Temmuz Cuma) saat 12.30’da Bakırköy Adliyesi önünde olacağız.


11 Mart 2012 tarihinde Esenyurt’ta işçilerin barınma amaçlı kullandığı çadırlarda meydana gelen yangında 11 işçi hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından düzenlenen iddianame ile 13 kişi yargılanmakta. 8’inci duruşma Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde.

Marmarapark Drees&Sommer ve Finansbank arasında imzalanan Mali Kontrol Sözleşmesi İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ HÜKÜMLER barındırmaktadır. Nihayet bu duruşmada sözleşmenin teknik danışmanı Bülent Canpolat’ı mahkeme huzurunda dinleyeceğiz. Sözleşme hükümlerinde “iş ve işçi güvenliği tedbirlerinin tam alınması” yer almasına rağmen ne yaptıklarını, neden yapmadıklarını soracağız.

Dava dosyası mahkeme tarafından atanan bilirkişi heyetine gönderildi. Bu duruşmada bilirkişi raporuna ilişkin bilgileri öğreneceğiz.  Bilirkişi heyetindeki dosyanın akıbetine göre açıklamalarda bulunacağız. Yarın (12 Temmuz Cuma) saat 12.30’da duruşma sonrasında Bakırköy Adliyesi önünde olacağız.

Biliyoruz ki sesimiz güçlendikçe duyulur, görülür olacağız. Biliyoruz ki suskunlaşmış vicdanlara, sesimiz güçlendikçe ulaşacağız. Biliyoruz ki adalet isteğimiz sen de yanımızda olduğun ölçüde güçlenecek.  Bizler, aileler olarak bir araya gelerek sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde, bizlerle dayanışma gösteren bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz.

Gözünüz, kulağınız, varlığınız, vicdanınız bizimle olsun.
Saygılarımızla

ESENYURT’U UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ…
İş Kazası Değil, Cinayet Diyoruz!.. Bütün Sorumluların Yargılanmasını İstiyoruz…
ADALET İSTİYORUZ…

ESENYURT ÇADIR YANGININDA HAYATINI KAYBEDENLERİN
ADALET ARAYAN İŞÇİ AİLELERİ

www.iscinayetleriniunutma.org
unutma@iscinayetleriniunutma.org
www.esenyurtuunutma.org
facebook.com/VicdanVeAdaletNobeti
twitter.com/iscinayetleri

Yorumlar