9 Ekim 2013 Konuklarımız Direnişteki DHL Çalışanları TÜMTİS MYK Üyesi Konumuz DHL Direnişi ve Süreç

Muharrem Yıldırım, Berna Uçarol, Doğan Ervan, Mustafa Eren

Programımızın konukları Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Merkez Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Yıldırım ve  direnişte olan DHL işçilerinden Doğan Ervan'dı.

Konuklarımızla programın yapıldığı 9 Ekim günü 488. gününe girmiş olan direnişlerini, bu direnişin nedenlerini ve seyrini konuştuk. Konuklarımızın ifadelerine göre sendikalaşma çabaları nedeniyle işten çıkarılan işçilerin başlattığı direniş, hala Bursa, Kıraç ve Gebze'deki DHL tesislerinde devam ediyor. TÜMTİS, Ekim ayı başında DHL'de Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakkını kazanmıştı ve DHL direnişini de kazanımla sonuçlandırmak konusunda oldukça kararlı gözüküyor.

Emeğin Gündemi

Konuklarımızla DHL direnişinin yanı sıra direnişlerine uluslararası destekleri, bu desteğin önemini, "sarı sendikalar"ın direnişteki grev kırıcı rollerini ve son süreçte kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik girişimlerde görülebildiği gibi emeğe yönelik saldırıları da ele aldık.

DHL direnişine yönelik haberler için TÜMTİS'in web sitesini takip edebilmek mümkün. Direnişteki DHL işçileri herkesin desteğini bekliyor.

Söyleşimizin kaydı aşağıdadır:


Yorumlar