20 Kasım 2013 Konuklarımız UİDDER'den, Konumuz İşçi Ölümlerine Karşı UİDDER Kampanyası

Erdinç Mehmetoğlu, Berna Uçarol, Selcan Çağlın, Mustafa Eren

Programımızı konukları Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği'nden (UİDDER) Erdinç Mehmetoğlu ve Selcan Çağlın idi. Konuklarımızla UİDDER'i ve UİDDER'in düzenlemiş olduğu "İş Kazaları Kader Değildir, İşçi Ölümlerini Durduralım!" başlıklı kampanyalarını konuştuk.


Dernek, iş cinayeti olarak da nitelendirdiği iş kazaları ve işçi ölümlerine karşı düzenlediği kampanya kapsamında 100.000'den fazla imza toplamış durumda. İmza sayısına bakıldığında, UİDDER'in bu kampanyasının Türkiye'de son yıllarda düzenlenen en büyük kampanyalardan biri olduğunu söylemek mümkün.

UİDDER, toplamış olduğu imzaları 21 Kasım Perşembe günü  Meclis'te düzenlenecek bir basın açıklamasıyla Meclis Dilekçe Komisyonu'na teslim edecek. Bu basın açıklamasına milletvekilleri de katılacak. 15 Aralık Pazar günü ise saat 14.00'da Petrol-İş Sendikası Genel Merkezi'nde milletvekillerinin, sendikacıların, işçi ve işçi ailelerinin katılımıyla bir etkinlik düzenlenecek ve bu etkinlikte iş kazalarına karşı mücadele çağrısı yapılacak. Bu etkinlikte kampanyanın sonuçları ve nasıl yürütüldüğü de kamuoyu ile paylaşılacak.

UİDDER'e ve kampanyalarına ilişkin ayrıntılı bilgiyi uidder.org adlı internet sitelerinden edinebilmek mümkün. Ayrıca burayı tıklayarak, UİDDER üyeleriyle 24 Nisan 2013 tarihinde yapmış olduğumuz programın kaydını dinleyebilirsiniz.

Yeni programımızın kaydı aşağıdadır:

Yorumlar