29 Ocak 2014 Konuklarımız Direnişteki Cerrahpaşa İşçileri Konumuz Taşeron İşçilik

Emeğin Gündemi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde çalışmakta olan taşeron işçilerden bazıları "rotasyon" adı altında üniversitenin Beyazıt Kampüsü'nde çalıştırılmaya başlanmış ve buradaki ihalenin sona ermesinin ardından işten çıkarılmışlardır. 
Taşeron işçiler ve işçilerin örgütlü olduğu Devrimci Sağlık İş Sendikası, "rotasyon" adı altında sendikalı olan ve işyerinde haklarını aramak konusunda öne çıkan işçilerin seçilerek başka yerlere gönderildiğini ve sonrasında da işten çıkarıldığını ifade ediyorlar. 

İşçilerle "siz fasulyesiniz, siz nohutsunuz, zeytin çekirdeğisiniz" diyerek hastanede nasıl çalışan değil de birer malzeme gibi görüldüklerini; taşeron işçilerin çalışma koşullarını; hastane yönetiminin tavrını ve direnişlerini konuştuk. 

Cerrahpaşa'nın taşeron işçileri, işlerine geri dönebilmek talebiyle 13 Ocak tarihinden beri hastane bahçesine kurdukları çadırda direnişlerini sürdürüyorlar. 


2 yıldır hastanede çalışan ve rotasyonun ardından işten çıkarılan Yasemin Çelik ve Dev Sağlık İş Örgütlenme Uzmanı Erdoğan Demir ile yaptığımız söyleşinin kaydını aşağıda bulabilirsiniz:


Yorumlar