3 Aralık 2014 Konuğumuz Sendika Değiştirdikleri İçin İşten Atılan Ülker İşçilerinden Biri, Konumuz "Mutsuz Ülker İşçileri"

Emeğin Gündemi

Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından biri olan Ülker'de çalışan işçiler günde 12 saate varan zorunlu çalışma, meslek hastalıklarına yol açan kötü çalışma koşulları ve yetersiz maaş gibi olumsuzluklara maruz kaldıklarını ifade etmekteydiler. Bu olumsuzluklara müdahale etmediği gerekçesiyle Hak İş'e bağlı Öz Gıda İş Sendikası'ndan istifa ederek DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası'na geçen 13 işçi işten çıkarıldı. İşveren kağıt üzerinde "sendikal nedenle işten çıkardık" diyemese de işçiler sadece bu nedenle işten çıkarıldığını söylüyorlar.

Ülker'deki çalışma koşullarını, bu koşulların bir işçinin gündelik yaşantısına, aile hayatına nasıl yansıdığını; işçiden yana tavır alamayan sendikaları; "muhafazakar" bir görünüm sergileyen sermaye gruplarının işçilerine nasıl yaklaştığını; işçiden yana sendikaların fabrikalardan, işyerlerinden nasıl tasfiye edildiğini bir işçinin ağzından dinleyebileceğiniz programımızın kaydını aşağıda bulabilirsiniz.


Yorumlar