28 Ocak 2015 Konularımız Metal İşçilerinin Grevi ve Sarıyer Belediyesi Taşeron İşçilerinin Direnişi

Emeğin Gündemi

Bugünkü programımızın 2 konuğu vardı. 29 Ocak 2015 tarihinde greve çıkacak 15 bin işçinin örgütlü olduğu Birleşik Metal İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar ve Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bir taşeron firmaya bağlı olarak çalışan Güven Dağcanlı programa katıldılar.

Dağcanlı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan taşeron işçilerin Eylül 2014 tarihinden bu yana yaşadıkları sorunları ve 31 Aralık 2014 tarihinde işten çıkarılmalarını, direnişlerini konuştuk. Dağcanlı'nın anlatımlarına göre işten çıkarılan işçiler, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal ettikten sonra işe iadeleri ve tazminatlarının ödenmesi yönünde anlaşma sağlandı ancak verilen sözler henüz yerine getirilmedi. Dağcanlı, bu sözlerin yerine getirilmemesi halinde direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Atar ise, 41 işletmede 15 bin işçinin dahil olacağı grev kararının nedenlerini ve grev kararı alınırken yaşanan süreci anlattı. Atar, düşük ücretler, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yaşanan sorunlar ve Toplu İş Sözleşmesi konusunda yaşanan sıkıntılar ve hak gaspları nedeniyle greve çıkacak olan metal işçilerinin işçi sınıfının ve emekçilerin umudu olacağını belirttikten sonra emekten yana tüm güçlerin desteğini beklediklerini ifade etti.


Programımızın kaydını aşağıda bulabilirsiniz:  


Yorumlar