13 Ocak 2016 Konuklarımız Direnişteki Şişecam İşçileri Konumuz İşten Çıkarmalar, Sendika ve Direniş


Programımızın bugünkü konukları işten çıkarıldıkları için direnişte olan Şişecam işçilerinden İsmail Yılmaz ve Ercüment Acaroğlu'ydu. İsmail Yılmaz, Şişecam'ın  19, Ercüment Acaroğlu ise 14 yıllık işçileri. Yılmaz, soğutma sonunda işçi, Acaroğlu ise soğutma sonunda posta başı olarak görev yapmaktaydı.

Şişecam'da 165 işçi işten çıkarıldı. 165 işçiden, 129'u "ikale sözleşmesi" imzalayıp, ihbar ve kıdem tazminatlarını alarak işten çıkarılmayı kabul ederken 36 işçi ise imza atmayı reddetmişti. Bu işçilerden 18'i 70 gündür işe iade için direniyor ve 25 gündür de açlık grevindeler.

İşveren işten çıkarılan işçiler için "ekonomik kriz ve daralma"yı gerekçe gösterirken işçiler Şişecam'ın 2023 vizyonunda dünyada 3. işletme olmayı önüne koyduğunu, büyümeye devam ettiğini ve bu gerekçelerin gerçekçi olmadığını belirtiyorlar.

Direnişe dair bilgi almak isteyen dinleyici ve okuyucularımız şişecam işçilerinin facebook grubunu takip edebilirler. İşçiler ayrıca change.org'ta bir imza kampanyası ve twitter'da camiscisigrevde hashtagi başlattılar.

Yılmaz ve Acaroğlu ile programımızın kaydını aşağıda bulabilirsiniz.


Yorumlar