1 Kasım 2017 Konuklarımız Real İşçileri ve Nakliyat İş Sendikası Konumuz Real Direnişi

Emeğin Gündemi

Programımızın bugünkü konukları Real işçilerinden Ahmet ve Kamile ile Nakliyat İş Sendikası'ndan Mehrali Bozgun'du. 

Real marketler zinciri iflas ettiği gerekçesiyle yaklaşık 1700 işçinin işine son verdi. Bu işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ödenmedi. İşçiler bu iflasın hileli olabileceğini ifade ediyor ve haklarını talep ediyorlar. 

Programımıza telefonla bağlanan 17 yıllık Real işçisi Kamile, bir kadın olarak marketler zincirinde çalışmanın zorluklarını anlattıktan sonra, bayramlarda, hafta sonlarında, özel günlerde çocuklarının yanlarında olamadıklarını belirtip bu kıdem ve ihbar tazminatlarının kendilerinden çok çocuklarının hakkı olduğunu ve haklarını istediklerini belirtti. 

10 yıllık Real işçisi Ahmet ise daha önce üyesi oldukları Tez Kop İş Sendikası'nın "kendilerine sahip çıkmadığını" belirttikten sonra Nakliyat İş Sendikası ile iletişime geçtiklerini ve direnişi sürdürdüklerini anlattı. 

Nakliyat İş Sendikası'ndan Mehrali Bozgun ise bazı kişilerin kendilerine "Neden sendikanıza üye olmayan işçilerin direnişlerini destekliyorsunuz?" sorusunu sorduklarını ama doğru sorunun "siz neden desteklemiyorsunuz?" olduğunu belirtti. 

Real işçilerinin direnişine ilişkin söyleşimizi aşağıda bulabilirsiniz:



Yorumlar