Deriteks Sendikası'ndan İşten Çıkarılan Punto Deri İşçileri İçin Basın Açıklaması

Emeğin Gündemi

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberle Punto Deri'ye bağlı fason çalışan bir firmadan 50 işçinin daha çıkarıldığı haberini yapmıştık (haber için tıklayın). Son işten çıkarmalarla beraber Punto Deri'ye bağlı iş yerlerinden çıkarılan sendikalı işçi sayısı 79'a ulaştı. Deriteks Sendikası, işten çıkarılan işçiler için 11 Ocak Cumartesi günü saat 12:30'da Zeytinburnu'nda bir basın açıklaması düzenleyecek. Ayrıntıları içeren basın açıklaması metnini dinleyici ve okuyucularımızla paylaşıyoruz.

BASINA VE KAMUOYUNA 

PUNTO Deride 160 günü aşan direnişimiz devam etmektedir. PUNTO ana yerinde bugüne kadar sendikaya üye olan 45 işçi işten atılmıştır. PUNTO'YA bağlı bir diğer fasonda sendikamız çoğunluğu sağlamış ancak işveren buradada  işçilerin tamamını yılbaşında işten çıkarmıştır. MAKSUT TAT deri olarak görünen ancak PUNTO nun yönettiği fason işyerinde 50 işçi çalışıyordu.

Böylece PUNTO fason işyeri dahil toplam 79 Sendikalı işçiyi isten atmıştır. Her iki yerde direnişimiz devam etmektedir. İşten çıkarılmaları protesto etmek amacıyla yapacağımız basın açıklamasına tüm emek dostlarını, sendikaları ve demokratik kitle örgütlerini bekliyoruz.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.

Yer           : 58 Bulvar baş tarafı   (Eski Adliye önü) Zeytinburnu

Tarih         : 11.01.2014 Cumartesi

Saat          :12:30

Yorumlar